Yangınla Mücadele Eğitici Eğitimi (34 Saat Uzaktan+ 8 Saat Uygulamalı) (08 Temmuz 2020)

YANGINLA MÜCADELE EĞİTİCİ  EĞİTİMLERİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLAMIŞTIR.

BAŞVURULAR,  07/07/2020 SALI GÜNÜ SAAT : 14:00'DE SONA ERECEKTİR.

Eğitimin Teorik Dersleri Uzaktan Eğitim Yöntemiyle, Uygulama eğitimi Üniversitemiz Merkez Kampüsü AKUK Eğitim Alanında (aynı yerleşim yerinden 30 ve üzeri başvuru olması halinde uygulama eğitimi talep edilen yerde yapılabilecektir.) gerçekleştirilecektir.

Eğitimin amacı: temel yangın eğitimlerini verebilecek yeterliğe sahip eğitmen yetiştirmektir.

-İş Güvenliği Uzmanları

-Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü

-İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü

-Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü

-İşyerlerinin Güvenlik, Sivil Savunma, İş Sağlığı ve Güvenliği departmanlarında görev almayı planlayanlar için kaçırılmayacak fırsattır.

Katılım Şartları:

1- İş Güvenliği Uzmanı,

2- Teknik Bilimler alanında önlisans veya lisans bölümlerini bitirmiş olanlar,

3- İş Sağlığı ve Güvenliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Acil Yardım ve bölümlerini tamamlayanlar ve bu bölümlerde eğitimlerine devam edenler,

bu eğitime katılabilir.

Başvuru için;

1- Üniversite Personeli, Kamu personeli ve Öğrencileri için Eğitim Ücreti :  250.-TL 'dir.

2- Özel Sektör Çalışanları ile diğer başvurular için Eğitim Ücreti : 385.-TL'dir.

Eğitim ücretini ATM/Havale/EFT ile Ziraat bankası DPU Döner Sermaye

(IBAN:TR840001000179350644665033)   yatırabilirsiniz.                                                                                                                    (ATM işlemlerinde son 16 rakamları giriniz)
 Havale ve EFT işlemlerinde alıcı ismi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü yazılmalıdır,  Açıklama kısmına da eğitime katılacak öğrencinin  TC kimlik numarası ve sonra Ad Soyad yazmayı unutmayınız.........

3) Eğitime kesin kayıt için  Bireysel Başvuru Formunu   doldurunuz.

Uzaktan Eğitim   için;  http://eysuzem.dpu.edu.tr/login/index.php    adresinden Kullanıcı adı : Başvuru formunda T.C.Kilik Numarası, Şifre : Başvuru Formunda başında 0 (sıfır) olmadan Telefon numarası yazılarak aşağıda yazılı tarih ve saatlerde giriş yapılacaktır.

Uygulama Eğitimi : Uygulama eğitimi için Koronavirüs Tedbirleri kapsamında katılımcı sayısı sınırlı tutulacağından; 30'ar  kişilik  gruplar halinde eğitim gerçekleştirilecektir.

Uygulama eğitimi örgün olarak Kütahya Merkez Kampüsü AKUK Eğitim alanında yapılacaktır. Uzaktan Eğitimi alanlar 30’ar kişilik grup halinde Uygulama Eğitimine katılacaktır. Uygulama eğitimine katılım zorunludur.

Uygulama Eğitimi yeri       : Merkez Kampüsü AKUK Eğitim Alanı KÜTAHYA (aynı yerleşim yerinden 30 ve üzeri başvuru olması halinde uygulama eğitimi talep edilen yerde yapılabilecektir.)

Önemli: Koronavirüs salgını nedeniyle Uygulama eğitiminde aşağıdaki tedbirlere uyulması zorunludur. Bu tedbirlere uymayanlar eğitim alanından uzaklaştırılır.

EĞİTİM PROGRAMI

Not-1 : Uzaktan eğitim tamamlandıktan sonra her gün için 30 kişi uygulama eğitimine katılacaktır. Başvuru sayısına göre her 30  kişiye uygulama eğitimi eklenecektir.

Not-2 Yeterli başvuru olmadığı takdirde eğitim açılmayacaktır. Eğitim ileri bir tarihe ertelenecektir.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Bu Tedbirler, Koronavirüs salgını döneminde AFAMER tarafından düzenlenecek eğitimlerin uygulama derslerinde  uygulanması amacıyla hazırlanmıştır.

1. Uygulama eğitimine katılacak her adayın sınava başlamadan alkol bazlı el dezenfektanları ile ellerini dezenfekte edilmesi sağlanır.

2. Eğitim alanındaki kişiler arasında en az 1,5-2 metre olacak şekilde fiziksel mesafe uymaları ve tokalaşmaması konusunda uyarılır ve işaretleme yapılır.

3. Eğitim alanında bulunan eğitmenlerin ve kursiyerlerin birbirleriyle fiziksel mesafeye uymaları ve tokalaşmaması konusunda uyarılır.

4. Eğitim öncesinde ve gerekli görüldüğünde aralıklarla eğitim alanını dezenfekte edilir.

5. Eğitime katılanlar tarafından kullanılacak malzeme, amakine ve teçhizatlar her  kursiyerden sonra dezenfektan işlemi yapılır.

6. Eğitim alanına girişte yapılan ateş ölçümünde yüksek ateşi olanlar ile yüksek olmamasına rağmen kendisini iyi hissetmeyen ve bilhassa gribal enfeksiyonu, öksürük ve boğaz ağrısı gibi belirtileri olan kursiyerler eğitime alınmaz. Bu durumdaki kursiyerlerin daha sonraki eğitimlere katılmaları sağlanır.

7. Maskesiz, siperliksiz  ve eğitimin özelliğine uygun KKD (Kişisel Koruyucu Donanım)  kullanmayan kursiyereler kesinlikle eğitime alınmaz.

8. Günlük eğitime katılacak kursiyer sayısı kursiyerin uygulama süresi, sosyal mesafe kuralları ve dezenfektan işlemleri dikkate alınarak programlanacaktır.

AFAMER

01 Temmuz 2020, Çarşamba / 2821 defa okundu.