İşveren/İşveren Vekili için İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim Talep formu

İŞVEREN VE İŞVEREN VEKİLİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ EĞİTİM PROGRAMI

Üniversitemiz Rektörlüğü ile T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü arasında 18 Mart 2019 tarihinde ‘’İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim’’ Protokolü imzalanmıştır.

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından düzenlenecek olan eğitim programlarına katılarak yapılacak olan sınavda başarılı olan adaylar 50 ‘den az çalışanı bulunan az tehlikeli işyerlerinde işveren veya işveren vekili olarak görevlendirilmeleri halinde İSG Kâtip üzerinden atamaları yapılarak İş Güvenliği hizmetlerini yürütebileceklerdir

Herhangi bir diploma derecesi aranmaksızın programa 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilir.

Eğitim programına başvuru işlemleri afamer.dpu.edu.tr adresinden yapılacak olup, Eğitim Programına kayıtlar için herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır. Eğitimler Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından belirlenecek ileri tarihlerde yapılacaktır.

İT İM ve SINAV TAR İH LER İNE İLİŞK İN BİLGİLER

 

  • Eğitim süresi 16 saat’tir
  • Eğitim Ücreti, 200 TL dir.
  • Sınav yılda 2 kez yapılacak olup, talebe göre sınav sayısı arttırılabilir. Eğitim programlarına katılanlar “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Sınavına Katılım Hakkı Belgesi” ne sahip olurlar. Eğitim programına kayıt yaptırılmadan sınav başvurusu yapılamamaktadır.  

 

EĞİTİMLERİNİ TAMAMLAYARAK SINAVDA BAŞARILI OLAN ADAYLAR

Iş Güvenliği Uzmanı bulundurma zorunluluğu olan ve 50’den az çalışanı bulunan Az Tehlikeli İşyerlerinde, İşveren veya İşveren Vekili olarak görevlendirilmeleri halinde;

  • İSG Hizmetlerini yürütebilecekler
  • Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini verebilecekler

Eğitime başvuru için;

1)Eğitim ücretini ATM/Havale/EFT ile Ziraat bankası DPU Döner sermaye

(IBAN:TR840001000179350644665033)   yatırabilirsiniz.                                                                                                                        (ATM işlemlerinde son 16 rakamları giriniz) 

2)BİREYSEL BAŞVURU FORMU https://forms.gle/DZDfmsZ3NaStZMr67 

 Havale ve EFT işlemlerinde önce TC kimlik numarası ve sonra Ad Soyad yazmayı unutmayınız.........

 

SÜREÇ NASILDIR?

 

Adaylar, 16 saatlik eğitimi tamamlamaları halinde “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Sınavına Katılım Hakkı Belgesi” ne sahip olurlar.

 

İlan edilen dönemlerde yapılacak sınavdan 100 puan üzerinden 50 alanlar, “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili Eğitimi Tamamlama Belgesi” ni almaya hak kazanırlar.

Belge almaya hak kazananlar, sınavı yapan kurum tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne bildirilir.

Genel müdürlük tarafından belgesi onaylananlar, İSG KÂTİP üzerinden atama işlemlerini gerçekleştirebilir.

 

İŞVEREN VE İŞVEREN VEKİLİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK

 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ SINAV BAŞVURUSU HAKKINDA

 

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından düzenlenecek olan  ‘’İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim’’ programına kayıt yaptıran adayların isimleri T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gönderilmiştir.

Bu aşamadan sonra adaylara İş Sağlığı ve güvenliği Koordinatörlüğümüz tarafından ileri bir tarihte eğitim verilecek olup eğitim tarihleri 16 Hazirandan önce ilan edilecektir.

Eğitim programına katılanlar “İş sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Yürütümüne İlişkin İşveren veya İşveren Vekili sınavına Katılım Hakkı Belgesi” ne sahip olurlar

Sınav Tarihi: Sınav 16.06.2019 tarihinde Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacaktır.

Sınav Başvuru Tarihi: 22.04.2019 - 24.04.2019 tarihleri arasında online olarak başvuru yapılacak olup sınav başvuru linki aşağıdadır.

Sınav başvuru bağlantısı: http://esertifika.anadolu.edu.tr 

‘’İşveren ve İşveren Vekilinin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’’ kitabını satın almak isteyenler aşağıdaki linkten kitap başvurusunda bulunabilirler. (Kitap sınav için faydalı olacaktır. Bu sebeple alınması tavsiye edilir.)

https://kitapsatis.anadolu.edu.tr/isveren-ve-isveren-vekilinin-is-sagligi-ve-guvenligi-egitimi-23112

Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2021, Çarşamba